Vallmo

Trädgårdsjättevallmo Papaver Orientale-gruppen

Jättevallmon är för mig trädgårdens drottning !

Jag har tre stycken i min ägo som har fått flyttat runt ett par gånger. Enligt litteraturen ska man undvika att flytta dem pga deras djupa pålrot och det är tydligt svårt att lyckas med detta. Till min stora glädje har det gått bra varje gång. Det har iofs. lett till att de inte har hunnit bilda stora ruggar ännu och blommorna blir inte så många men det ska väl lösa sig nu om de får stå kvar på den senaste platsen.

DSC_1376 Detta är Orientvallmon Papaver pseudoorientale

Perry´s White

Underbart vit med riktigt mörka fält snudd på svarta.

DSC_1377

DSC_1344DSC_1345

Ovan ser ni Orientvallmon Beauty of Livermore

Jag har en till som är mörkare röd med samma mörka fält men den blommar inte i år och jag har tyvärr glömt bort namnet på den. Annars tycker jag personligen att den är vackrare för den är inte riktigt så orange….

År 2014 hade jag tagit frön ifrån Perry´s White som jag sådde inne tidigt på våren och planterade ut i trädgården på försommaren döm om min förvåning när de blev mörkt mörkt lila och dubbla….Se nedan

DSCN3672         DSCN3673

Måste ha varit de mörka anlagen som var dominerande ! Tog inte bort några fröställningar utan lät de fröså sig och i år är de i samma mörklila färg men enkla ! Fascinerande detta…..

DSC_1545DSC_1548

Nu får fröställningarna åter stå kvar för jag vill absolut inte missa nästa års vallmobarn…

3 kommentarer

3 tankar om “Vallmo

    • Hej 🙂 Fröna är inte färgkonstanta så de blir inte vita. De flesta blir enfärgade mörkt lila som botten i den stora vita modersplantan har jag märkt 🙂 Frökapslarna sitter ännu kvar i perennlandet men nu vet jag inte längre vilka som hör till de röda respektive den vita då de växer bredvid varandra 😀 Är du ändå intresserad av frön får du gärna maila mig på fruktstund@telia.com 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s