April månad är snart slut…

April gick fort, som vanligt bjöd den första vårmånaden på ett blandat väder 🙂 Det började soligt och ovanligt varmt vilket gjorde att krokusarna blommade två veckor tidigare än vanligt och jag förhastade mig med att plantera ut blommor vid entrén 😀 Att man aldrig lär sig !?!

  

Av de vackert blågula blommorna finns nu inte mycket kvar… De klarade några minusgrader precis som utlovat men när vi hade flera nätter i rad med mer än – 7 grader så gick de hädan 😦 Jo,jag kunde ha täckt dem med något men var för trött för att orka hålla på helt enkelt 😦 Nu får jag vänta lite och sedan göra ett nytt försök med vårblommor.

April har ägnats åt sedvanligt trädgårdsarbete blandat med att förvandla vårt ena gästrum till pysselrum 😉 Hurra ! Äntligen får jag ett eget rum med plats för allt…Trädgårdsböcker,målarsaker,dekorationsmateriel till blomgrupper,inrednings och trädgårdstidningar mm… Jippi 😀 Ett fint vitrinskåp rymde det mesta, ett nytt skrivbord och så fick jag äntligen upp min anslagstavla för inspirationsbilder 🙂 Och det bästa är att nu kan jag påbörja något när jag får lust och när ork och värk sätter stopp kan jag låta det ligga framme bäst jag vill ! 🙂

Ute har det krattats,de dagar då det inte har blåst för mycket ! De fem träden upp vid den blivande dammen är nu ett minne blott ! Tre döda granar och två björkar, en massa släp till tippen med ris blev det och en hel del ved som ska tas om hand så småningom…

  

  

Granstammarna skall återanvändas till bla. rabattkanter och som inramning till den blivande uteplatsen vid dammen….vilket syns på den sista bilden 🙂 Här har jag planer på att lägga tidningar, markduk och makadam 🙂 Sedan ska maken snickra en likadan pergola som finns i trädgården och i den blir det en sittplats 🙂 Det är tänkt att man ska nå platsen via den lilla bron som är planerad över den smala passagen i dammen.

Då vattnet har börjat sjunka undan ur dammen men nivån fortfarande är hög, får allt arbete med grävning och mätning vänta..vi fortsätter så länge med markarbetena runt omkring dammen och i lunden…

  

  

Vi ska väl försöka få till någon slags gång med marksten mellan damm och lund,en smal stig bara….Tur man har lite sten liggandes 😉 Lunden i sig skall rensas från ogräs som har lyckats överleva leran och därefter skall det läggas tidningar,markduk och barkmull där…någon mitt med stenar blir det också för min ängel, en urna eller en liten sittgrupp…

  

Har stenpartierna kvar att rensa ….det kanske blir helgens jobb om vädret tillåter…..Men perennlandet och vårhörnan med mera är färdigt !

  

Sakta sakta vaknar allt mer men det kalla vädret gör att det känns sent, senare än vanligt i år….

  

Hoppas värmen kommer snart !

Önskar er ALLA en riktigt Trevlig Valborg !

Elisabeth

9 tankar om “April månad är snart slut…

 1. Oj, vad ni jobbar och fint blir det. De där röda trädgårdsmöblerna är jag avis på. Kul accent i trädgården. Jag önskar dig en fantastisk Valborgshelg med förhoppningsvis fint trädgårdsarbetarväder!
  /Eva Linnea

  Gilla

 2. Det är enorma projekt ni har och jag beundrar dig som klarar allt med din värk i kroppen! Så roligt att du fått ett arbetsrum, behövs så väl för alla projekt både ute och inne.
  Ha en fin helg och så hoppas vi på lite varmare väder!
  Kram Eva

  Gilla

  • Hej Eva 🙂 Det är maken som får göra det mesta… Jag står mest för planering och design nuförtiden 😉 just pga av nacken och ryggen.. Det tar längre tid såklart att bara en av oss grovjobbar men det får ta den tid det tar! 😉 Kram

   Gilla

 3. Hallå….. igen! Min dator kollapsade förut och allting försvann, så även Din bloggs hemsida… Men nu hittade jag tillbaka och la till Dig igen på min blogglista!
  Jisses, vilka projekt Ni har !! Låter hur fint som helst, får bli ett studiebesök sen… blink* Nyfiken som sjutton på blivande platsen vid skogskanten!!!
  Önskar Dig en fin 1 Maj, kram Kate

  Gilla

 4. Hello Elisabeth, hope you are alright and that your shoulder is getting better.
  So beautiful to see all the spring flowers in your garden. Wonderful to see that you even have a pond !
  I started again with a garden blog. Missed it a lot. Hope you will visit 🙂
  Wish you a nice week !
  Els

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s